مالیات خودرو
مطابق با قانون مالیات بر عایدی سرمایه خودرو، نگهداری خودرو کمتر از یک سال ۳۰ درصد مالیات بر عایدی را در برخواهد داشت؛ یعنی اگر بعد از یک سال خودرویی که خریدهاید را بفروشید باید ۳۰ درصد مبلغ مابهالتفاوت آن را مالیات بپردازید؛ اما اگر خودرو بیشتر از سهسال تحت مالکیت شما باشد، دیگر مالیاتی به آن تعلق نخواهد گرفت. چون هیچ دلالی برای رسیدن به سود، سه سال صبر نمیکند.
به صورت خلاصه یعنی اگر کسی یک خودرویی را بخرد و دو ماه بعد اقدام به فروش آن کند و دوباره یک خودرو دیگر بخرد و در چند ماه بعد آن را با قیمت بالاتری بفروشد، باید نسبت به مابهازای مبلغ حاصلشده از خرید و فروش مالیات بپردازد. بنابراین اگر مدت نگهداری خودرو کمتر از یک سال باشد، نرخ مالیات بر سود انتقال آن ۳۰ درصد، بین یک تا دو سال ۲۰ درصد و بیش از دو سال ۱۰ درصد است.
از طریق آموزش های پارسا حساب ایرانیان، شما می توانید با مباحث مربوط به مالیات و معافیتهای مالیاتی خودرو آشنا شده و پرسشهای خود را با مشاوران مالیاتی ما در پارسا حساب ایرانیان درمیان بگذارید. |
معافیت های مالیاتی خودرو
بر اساس طرح مذکور انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی، متعلق به فرد غیرتجاری بالای هجده سال در صورتیکه دوره تملک آن بیش از یک سال باشد و شخص فوق، مالک تمام یا بخشی از خودروی سواری دارای شماره انتظامی شخص دیگری نباشد، شامل پرداخت مالیات نمیشود.
همچنین عایدی سرمایه حاصل از انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی شخصی متعلق به سرپرست خانوار، در صورتیکه دوره تملک آن بیش از یک سال باشد و این شخص فقط یک خودروی شخصی دیگر داشته باشد، مشمول مالیات نمیشود. درباره سرپرست خانوار، شرط دوره تملک بیش از یک سال، میتواند در هر پنج سال یکبار رعایت نشود. همچنین خودرویی که به ارث میرسد، شامل پرداخت مالیات نمیشود.
به صورت خلاصه، فروش تنها خودرو سواری با مالکیت بیشتر از یک سال، یک خودروی مازاد برای سرپرست خانوار، تعویض تنها خودروی فرد در کمتر از ۶ ماه و خودروی ارثی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف است.
معافیت مالیات بر عایدی سرمایه خودرو
- انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی، متعلق به فرد غیرتجاری بالای هجده سال، در صورتیکه دوره تملک آن بیش از یک سال باشد و شخص فوق، مالک تمام یا بخشی از خودروی سواری دارای شماره انتظامی شخص دیگری نباشد، شامل پرداخت مالیات نمیشود.
- همچنین عایدی سرمایه حاصل از انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی شخصی متعلق به سرپرست خانوار، در صورتیکه دوره تملک آن بیش از یک سال باشد و این شخص فقط یک خودروی شخصی دیگر داشته باشد، مشمول مالیات نمیشود. درباره سرپرست خانوار، شرط دوره تملک بیش از یک سال، میتواند در هر پنج سال یکبار رعایت نشود.
- همچنین خودرویی که به ارث میرسد، شامل پرداخت مالیات نمیشود.
- به طور کلی، فروش تنها خودرو سواری با مالکیت بیشتر از یک سال، یک خودروی مازاد برای سرپرست خانوار، تعویض تنها خودروی فرد در کمتر از 6 ماه و خودروی ارثی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف است.
|
خودروهای مشمول معافیت مالیاتی
معافیت مالیاتی خودروها معمولاً بر اساس قوانین هر کشور تعیین میشود و شامل دستههای مختلفی از خودروها میشود. در ایران، برخی خودروها ممکن است مشمول معافیت مالیاتی شوند که شامل موارد زیر است:
در سال ۱۴۰۳، خودروهای سواری و وانتهای دوکابینه که قیمت روز آنها بالای ۳ میلیارد تومان (۳۰ میلیارد ریال) باشد، مشمول مالیات سالانه خودرو شدند. |
- خودروهای داخلی با حجم موتور کمتر از یک مقدار مشخص (معمولاً ۲۰۰۰ سیسی) از مالیات معاف میشوند، بهویژه برای حمایت از تولید داخلی.
- خودروهای عمومی از قبیل تاکسیها، اتوبوسها و خودروهای حملونقل عمومی معمولاً از پرداخت مالیات معاف هستند یا مشمول تخفیفهای مالیاتی میشوند، بهویژه در طرحهای حمایتی از حملونقل عمومی.
- خودروهای دولتی و نظامی شامل خودروهایی که برای مقاصد دولتی، نظامی و امنیتی استفاده میشوند، معمولاً از پرداخت مالیات معاف هستند.
- خودروهای با تکنولوژیهای پاک در برخی موارد، خودروهای برقی، هیبریدی یا با مصرف سوخت کم که دوستدار محیط زیست هستند، از مالیات معاف میشوند یا مشمول تخفیفهای مالیاتی میگردند.
- خودروهای کشاورزی و صنعتی، خودروها و ماشینآلاتی که برای اهداف کشاورزی، صنعتی و تولیدی استفاده میشوند نیز ممکن است از مالیات معاف باشند یا مالیات کمتری پرداخت کنند.
سخن پایانی
لازم است برای اطلاعات دقیقتر درباره معافیت مالیاتی خودروها در سال جاری، به قوانین و مقررات مالیاتی جدید یا اطلاعیههای رسمی مراجعه شود.در سال ۱۴۰۳، خودروهای سواری و وانتهای دوکابینه که قیمت روز آنها بالای ۳ میلیارد تومان (۳۰ میلیارد ریال) باشد، مشمول مالیات سالانه خودرو شدند.
مالیات این خودروها به میزان ۱ درصد از ارزش مازاد بر ۳ میلیارد تومان محاسبه میشود. مالکان این خودروها، اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی غیردولتی، باید تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۳ مالیات خود را پرداخت کنند. همچنین، در صورتی که مالیات پرداخت نشود، انتقال مالکیت خودرو قبل از تسویه مالیات امکانپذیر نخواهد بود.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری راجع به مباحث مالیاتی خودرو و معافیت های مالیاتی آن کسب نمائید، با آموزش های پارسا حساب ایرانیان همراه باشید. |
دیدگاه خود را بنویسید