فاکتور رسمی، یکی از صورتحساب های مورد نیاز شرکت ها و کسب و کارها می باشد. حسابدارها، ماموران خرید شرکت ها و حسابرس ها بایستی بتوانند برای تمامی خریدهای سازمانی خود، فاکتور رسمی تهیه کنند. از فاکتورهای رسمی برای رسیدگی به امور مالی استفاده می شود. اطلاعات خریدار و فروشنده بایستی در قالب یک فاکتور، ثبت شود. فاکتورهای رسمی در هنگام خرید و فروش محصولات یا خدمات صادر می شوند. این سند معتبر از طرف فروشنده صادر می شوند تا به خریدار تحویل داده شود. تمامی واحدهای تجاری که موظف به پرداخت مالیات هستند، بایستی فاکتورهای رسمی به مشتریان خود ارائه دهند. در صورتی که واحدهای تجاری در ارائه فاکتورهای رسمی به مشتریان کوتاهی کنند، مشمول پرداخت جریمه های سنگین مالیاتی می شوند.
چک به عنوان مهمترین سند تجاری نقش مهمی در نظام اقتصادی هر کشور ایفا میکند. از قضا این سند تجاری پر استفاده در ایران هم مهمترین ابزار پرداخت محسوب میشود. نقش چک در نظام اقتصادی ایران را میتوان از میزان استفاده آن درک کرد. به طور سالانه حدود 40 الی 50 درصد پرداختها از طریق چک انجام میشود.البته چک کاغذی به دلیل هزینه بالا و ریسک ذاتی که در خود دارد همواره یکی از گزینههایی بوده که برای حذف آن و جایگزین کردن آن با راهکارهای جدید تلاشهای بسیاری شده است. بسیاری از کشورها در سالهای اخیر تلاش کرده اند تا حضور پررنگ چکهای کاغذی در اقتصاد را کمتر کنند. تا پایان این مطلب به طور کامل با چک، انواع آن و قوانین و جزئیاتی که همه باید در مورد چک بدانند آشنا میشوید.
ترازنامه ها یکی از انواع صورت های مالی هستند که نتیجه عملیات های یک واحد تجاری را در یک زمان مشخص نشان می دهند. این نوع اسناد اطلاعات مهمی همچون دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام یا حقوق مالکانه واحد تجاری را نمایش می دهند. بیلان مالی برخلاف صورت های سود و زیان و غیره، صرفا در همان تاریخ اعتبار دارد و ممکن است یک روز بعد داده های آن تغییر کنند. ترازنامه یکی از انواع صورت های مالی است که می تواند وضعیت بدهی ها و دارایی هایی که شرکت دارد و اطلاعات مهم جهت ارزیابی عملکرد این مجموعه را ارائه نماید. این سند یکی از 3 صورت مالی است که شرکت ها ارائه می کنند. اگر شما هم این اصطلاح را شنیده اید و می خواهید بیشتر با جزئیات و محتواهای درون آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به صورت کامل راجع به این موضوع صحبت کنیم.
قرارداد حسابداری بهمنظور شفاف شدن وظایف حسابدار و جلوگیری از سوءاستفادههای مالی در طول مدت فعالیت او، منعقد میشود. انواع قراردادهای حسابداری را میتوان براساس نیاز کارفرما به حسابدار استخدامی یا پروژهای به دو دسته قرارداد کار و قرارداد پیمانکاری تقسیم کرد.در یک نمونه قرارداد اصولی حسابداری، مشخصات، وظایف و مسئولیتهای طرفین بهشکل شفاف و واضح بیان شده است. همچنین مدتزمان قرارداد و زمانبندی فعالیتها نیز باید در قرارداد ذکر شود.شرح کامل مفاد توافقنامه حسابداری در چند جمله کوتاه امکانپذیر نیست. در این مقاله به بررسی کامل قراردادهای حسابداری پرداختهایم؛ بنابراین اگر بهدنبال پاسخی برای «قرارداد حسابداری چیست» هستید، مطلب ما را تا پایان مطالعه کنید.
استانداردهای حسابداری مجموعهای از اصول و قواعدی هستند که بر نحوه تهیه و ارائه صورتهای مالی حاکم هستند. این استانداردها با هدف ایجاد شفافیت، یکپارچگی، و قابلیت مقایسه اطلاعات مالی طراحی شدهاند. رعایت این اصول نهتنها برای حسابداران و شرکتها، بلکه برای نهادهای نظارتی و سرمایهگذاران نیز بسیار مهم است. در این مقاله، به معرفی استانداردهای حسابداری، تعداد و کاربردهای آنها، و همچنین نکات عملی برای حسابداران و دانشجویان بررسی میشود تا بتوانند این اصول را در فرآیندهای مالی به درستی بهکار بگیرند.
صورت جریان وجوه نقد معادل عبارت انگلیسی Cash Flow Statement می باشد. صورت جریان وجوه نقد یا صورت جریان های نقدی، نوعی صورت مالی هستند. این نوع صورت های مالی، نشان دهنده جریان نقدینگی شرکت های بزرگ و کوچک می باشند. صورت جریان های نقدی، نوعی گزارش از میزان جریان های ورودی و خروجی وجه نقد به شرکت هستند. میزان تغییرات جریان های ورودی و خروجی وجه نقد به شرکت را می توان با صورت جریان وجوه نقد بررسی کرد. به عبارتی، صورت جریان های نقدی، نوعی صورت مالی اساسی می باشد که بر مبنای نقدینگی هر شرکت تهیه می شود. علت تغییر موجودی نقد شرکت را می توان با صورت جریان های نقدی در هر دوره مالی مشخص، بررسی کرد.صورت جریان وجوه نقد مربوط به دریافت ها و پرداخت های نقدی می باشد. صورت جریان های نقدی، خلاصه ای از محل تامین منابع نقدی شرکت است. به عبارتی، صورت جریان های نقدی، نشان می دهد که جریان نقد ورودی به شرکت از چه طریقی و به چه مقدار فراهم شده است و برای چه مواردی مصرف شده است.
آشنایی با انواع صورت مالی، اولین قدم برای بررسی وضعیت و فعالیت های مالی شرکت است. این گزارشات موارد استفاده بسیار وسیعی دارند. از این رو شناخت آنها مهم بوده و از اهمیت بالایی برخوردارند. اجازه دهید با یکدیگر به معرفی این صورت های مالی حسابداری بپردازیم و هر یک از آنها را مورد بررسی قرار دهیم. بدون تردید کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می تواند برای ما مفید فایده واقع شود.
تقویم مالی که به تقویم مالیاتی و حسابداری نیز معروف است، یکی از مهمترین تقویمها برای حسابداران و بخش مالی شرکتهای مختف است. این تقویم در واقع نشاندهنده زمان رویدادها و سررسیدهای مهم مالیاتی در طول سال است تا مودیان مالی بتوانند در زمان مقرر وظایف مالیاتی خود را انجام دهند. در این مقاله میخواهیم این تقویم را به دقت بررسی کنیم و در انتها میتوانید تقویم مالیاتی سال 1403 را مشاهده کنید. با ما همراه باشید.
یکی از اساسی ترین مفاهیم حسابداری، مقوله حقوق و دستمزد می باشد که هزینه های اصلی هر کسب و کاری را حساب می کند. بخشی از هزینه های هر کسب و کاری، حقوقی است که به کارکنان پرداخت می کند. هزینه ای که برای حقوق و دستمزد کارکنان پرداخت می شود، در محاسبه قیمت تمام شده کالا و خدمات، تاثیرگذار است. حقوق و دستمزد، ارتباط مستقیمی با کنترل هزینه ها، ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی، ارائه هزینه های سازمان مالیاتی و رعایت قوانین کار دارد. محاسبه دقیق حقوق و دستمزد، تهیه لیست حقوق، بیمه و مالیات برای کسب و کارهای بزرگ و کوچک، اهمیت بالایی دارند که بایستی توسط حسابدار حقوق و دستمزد مشخص شوند. وظایف حسابدار حقوق و دستمزد، رسیدگی به محاسبات حقوق و دستمزد پرسنل، تنظیم سند حسابداری حقوق دستمزد ماهانه، تهیه لیست دیسکت دارایی حقوق و ارسال آن ها به سامانه مالیات حقوق و کنترل اسناد حسابداری می باشد تا بتوان لیست های صادره حقوق، بیمه و مالیات را تهیه نمود. البته، مسئولیت ها و وظایف حسابدار حقوق و دستمزد، محدود به موارد نام برده فوق، نمی شود. حقوق و دستمزد، مبلغی است که در مقابل خدمات نیروی کار پرداخت می گردد.
حدود 70٪ تصمیمات مالی در شرکتها براساس گزارشهای حسابداری مالی اتخاذ میشود. این گزارشها که اطلاعات دقیقی از وضعیت مالی شرکت ارائه میدهند، به مدیران و سرمایهگذاران امکان میدهند تا با دید بازتری برنامهریزی کنند و تصمیمات استراتژیک بگیرند. در این مقاله، به بررسی حسابداری مالی، اهمیت آن و تاثیر مثبت آن بر کسب و کارها خواهیم پرداخت. همچنین به تفاوت آن با دیگر شاخههای حسابداری میپردازیم و نشان میدهیم که چگونه این ابزار مهم به بهبود عملکرد و افزایش سودآوری شرکتها کمک میکند. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم و بهرهمندی از مزایای آن، با ما همراه باشید.
از هر کسبوکاری که باشید، تولیدی یا بازرگانی، خدماتی یا آموزشی، حقیقی یا حقوقی، خواهناخواه با مالیات و مباحث مربوط به آن درگیر هستید. برای عبور از پیچیدگیهای امور مربوط به حسابداری مالیاتی و قوانین حاکم بر آن، شما به همراهی یک تیم متخصص و حرفهای نیاز دارید. موسسه حسابداری پارسا حساب ایرانیان، این افتخار را دارد که با تسلط کامل بر قوانین مالیاتی کشور، بهترین خدمات را به صاحبان کسبوکار ارائه دهد. تیم حسابداری مالیاتی ما همواره در کنار شما هستند تا در زمینههای مختلف در حوزه مالیات، شما را همراهی کنند و کمهزینهترین مالیات را برای شما رقم بزنند.