صورت معاملات فصلی
ارسال صورت معاملات فصلی بر حسب ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم، امری ضروری بر عهده تمامی بنگاه های اقتصادی مختلف است. منظور از صورت معاملات فصلی شامل گزارشی از تمامی معاملات یک کسب و کار در طول هر فصل می باشد. کسب و کارهایی که مشمول پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور هستند؛ موظف می باشند که حتما در زمان مقرر شده صورت معاملات فصلی خود را ارسال کنند. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد.
هدف از ارسال صورت معاملات فصلی، شفافیت اقتصادی مربوط به مودیان و ارتقای انضباط مالی است. پس از پایان هر فصل صاحبان مشاغل مشمول مالیات، ۴۵ روز فرصت دارند تا صورت معاملات فصلی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند تا جریمه نشوند. در این گزارش ها، می بایست تمامی اطلاعات مربوط به هزینه های خرید و فروش شرکت به طور کامل و دقیق توضیح داده شود. می توانید گزارش خود را از طریق سایت اینترنتی یا اپلیکیشن با تلفن همراه خود ارسال کنید.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری را راجع به گزارش معاملات فصلی خرید و فروش و نحوه ی ارسال آن کسب نمائید، با آموزش های پارسا حساب ایرانیان همراه باشید. |
سامانه ارسال صورت معاملات فصلی
به منظور سهولت در ارسال صورت معاملات فصلی، به جای رفتن حضوری به سازمان امور مالیاتی، می توانید وارد سامانه مربوط به صورت معاملات فصلی شوید. این سامانه الکترونیکی در راستای دستورالعمل اجرایی ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم ایجاد شده است. به همین منظور هر یک از مودیان مالیاتی می بایست در زمان مقرر شده وارد سامانه ارسال صورت معاملات فصلی شوند و نسبت به تکمیل اطلاعات مربوط به خرید و فروش خویش اقدام نمایند.
تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی ملزم به ارسال این صورت معاملات فصلی دارند. با دریافت کد کاربری و رمز عبور پس از بررسی اطلاعات شما، صورت معاملات فصلی طبق قانون سامانه بایستی ثبت و ارسال شود. در نهایت اطلاعات شما ثبت نهایی می گردد و کد رهگیری دریافت خواهید کرد. برای ثبت این اطلاعات می توانید وارد پورتال سازمان امور مالیاتی شوید که در ادامه در این خصوص به صورت تصویری توضیح داده خواهد شد تا بتوانید به بهترین شیوه و در کسری از زمان گزارشات خود را ارسال نمایید.
نحوه ارسال صورت معاملات فصلی در سامانه
همان طور که گفته شد؛ صورت معاملات فصلی را می توان به دو روش آنلاین و آفلاین انجام داد. در این بخش سعی می شود تا نحوه ارسال صورت معاملات فصلی را در سامانه برای شما به صورت تصویری توضیح دهیم. اگر می خواهید از طریق سایت صورت معاملات فصلی اقدام به ارسال گزارش های فصلی خود کنید؛ تا پیش از هر اقدام دیگری می بایست در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی به نشانه: tax.gov.ir ثبت نام کرده باشید. با ثبت نام و پیش ثبت نام و دریافت کد اقتصادی خود، کد رهگیری دریافت خواهید کرد. پس از آن مراحل زیر را بایستی به ترتیب طی کنید:
- اعمال تنظیمات روی مرورگر شما
در اولین گام برای ارسال صورت معاملات فصلی، بهتر است مرورگر خود را روی اینترنت اکسپلورر تنظیم کنید. برای اعمال تنظیمات روی مرورگر خود می توانید گزینه Internet Option را در منوی Tools انتخاب نمایید. سپس وارد سربرگ privacy شوید. در این سربرگ باید وارد بخش Pop-up Blocker شوید تا تیک چک مارک را Turn on Pop-up Blocker بردارید. بدین ترتیب تنظیمات مربوطه روی مرورگر شما اعمال می شود و می توانید به راحتی نسبت به ورود به سامانه صورت معاملات فصلی وارد شوید.
- ورود به سامانه ارسال صورت معاملات فصلی
در این بخش می بایست عبارت: سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی را در مرورگر اینترنت اکسپلورر، جستجو کنید. پس از جستجو می توانید روی لینک سامانه به آدرس tax.gov.ir کلیک نمایید.
- کلیک روی گزینه صورت معاملات فصلی با ورود به سامانه مربوطه
- مطالعه توضیحاتی در خصوص صورت معاملات فصلی و کلیک روی گزینه: سامانه صورت معاملات
- تکمیل اطلاعات مربوط به نام کاربری، کلمه عبور و نقش کاربری و درج عبارت امنیتی در منوی سمت راست پنجره جدید و کلیک کردن روی گزینه ورود.
- کلیک بر روی گزینه های: خرید، گزارش فروش یا سایر گزینه ها طبق نیاز خود
- کلیک کردن روی گزینه «ایجاد» در پنجره جدید
- کلیک روی گزینه «ثبت رکورد جدید»
- تکمیل اطلاعات مربوط به قراردادهای خود. در این مرحله تکمیل کادرهای ستاره دار، ضرورت دارند.
- ثبت نهایی رکورد ایجاد شده پس از صحت اطلاعات وارد شده
- دریافت کد رهگیری
اگر کد رهگیری دریافت نکردید؛ به این منزله است که نحوه ارسال صورت معاملات فصلی شما موفقیت آمیز نبوده است. اما با دریافت کد رهگیری می توانید بدین ترتیب تمامی مراحل مربوط به ارسال گزارش الکترونیک صورت معاملات فصلی خود را با موفقیت به پایان برسانید.
نحوه ارسال صورت معاملات فصلی با استفاده از اپلیکیشن
اگر برای ارسال صورت معاملات فصلی، به سامانه آن دسترسی ندارید؛ می توانید از طریق اپلیکیشن با استفاده از تلفن های هوشمند خود اقدام کنید. بدین ترتیب در هر زمان و مکانی به راحتی می توانید با استفاده از تلفن های همراه خود نسبت به ارسال گزارشات خویش اقدام کنید. برای این منظور می توانید ابتدا تمامی اطلاعات خود را آفلاین ثبت کنید. سپس با متصل شدن به اینترنت، اطلاعات مربوطه را ارسال نمایید. چرا که این اقدام شما سبب می گردد تا از وقت و انرژی خود صرفه جویی نمایید. نحوه ارسال صورت معاملات فصلی به شکل آفلاین از طریق اپلیکیشن به شرح زیر است:
- جستجوی: سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی در مرورگر اینترنت خود
- کلیک کردن روی لینک اول باز شده در مرورگر خود با آدرس gov.ir
- کلیک کردن روی گزینه صورت معاملات فصلی در صفحه اول سایت
- دانلود نرم افزار غیر برخط در پایین صفحه در بخش اسناد قابل دانلود در پنجره جدید
- نصب و اجرای نرم افزار مربوطه و باز کردن فایل های اکسس tts روی فایل دانلود شده
- کلیک کردن روی گزینه فروش یا خرید اطلاعات خود
- تکمیل اطلاعات خواسته شده در هر بخش. در این بخش حتما بایستی کادرهای سبز رنگ را تکمیل نمایید.
- کلیک کردن روی گزینه صحت سنجی اطلاعات
بدین ترتیب نسبت به ارسال صورت معاملات فصلی با استفاده از اپلیکیشن اقدام نموده اید. چرا که پس از صحت سنجی اطلاعات و در صورت متصل شدن به اینترنت می توانید با وارد کردن نام کاربری و کد اقتصادی خویش وارد سایت صورت معاملات فصلی به آدرس tax.gov.ir شوید. در پایان نیز برای مراجعه های بعدی خود کد پیگیری دریافت می کنید. تمامی این روند ارسال گزارشات خرید و فروش معاملات فصلی شما در کمترین زمان ممکن انجام می شود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی نیست.
از طریق آموزش های پارسا حساب ایرانیان، شما می توانید با گزارشات معاملات فصلی خرید و فروش و نحوه ی ارسال آن آشنا شده و همچنین می توانید پرسش های خود را با مشاوران حوزه مالیاتی ما در پارسا حساب ایرانیان در میان بگذارید. |
سخن پایانی
به طور کلی در این مقاله سعی شد به نحوه ارسال صورت معاملات فصلی اشاره شود. با توجه به اینکه تهیه و ارسال گزارش های خرید و فروش یا صورت معاملات فصلی مورد نیاز هر یک از کسب و کارها می باشد؛ می بایست حتما نسبت به ارسال آن با یکی از دو روش استفاده از اپلیکیشن یا سامانه اینترنتی اقدام کنید چرا که در غیر این صورت با جرایم عدم ارسال صورت معاملات فصلی مواجه خواهید شد.
دیدگاه خود را بنویسید