شغل حسابداری

اگر شما یکی از فارغ التحصیلان رشته‌ی حسابداری محسوب می‌شوید و به دنبال کار در زمینه‌ی مربوط به رشته تحصیلی خود هستید، باید در ابتدا بدانید که شرکت‌ها به دنبال جذب یک حسابدار حرفه‌ای و ماهر برای شرکت خود هستند و اگر شما تمایل دارید در چنین شرکت‌هایی مشغول به فعالیت شوید، به شما توصیه می‌کنیم به دنبال عوامل موثر بر رشد یک حسابدار باشید تا با انجام آن‌ها، شما نیز به یک حسابدار حرفه‌ای و موفق تبدیل شوید.

حسابداری از شغل‌هایی محسوب می‌شود که دو بخش متفاوت نیروی انسانی و بخش فنی در آن اثرات تاثیرگذاری دارند؛ در این متن تصمیم داریم بیشتر تمرکز خود را بر بخش نیروی انسانی این حرفه بگذاریم. یک حسابدار خوب که در بخش حسابداری یک شرکت مشغول است، می‌تواند بر موفقیت شرکت اثرات مثبتی بگذارد تنها به این شرط که خود حسابدار، در موقعیت خوبی قرار داشته باشد.



با آموزش های پارسا حساب ایرانیان، مرحله به مرحله برای تبدیل شدن به یک حسابدار حرفه ای، با شما هستیم.


وظایف اصلی یک حسابدار

اگر تصمیم دارید به عنوان یک حسابدار موفق ماهر، رشد کرده شناخته شوید، توصیه می‌شود که با مهارت و وظایف اصلی شغل خود آشنا باشید. وظایف گوناگونی بر عهده‌ی حسابداران قرار گرفته که آن‌ها موظف به انجام آن‌ها هستند. وظایف یک حسابدار به صورت کلی به چهار دسته‌ی گوناگون تقسیم می‌شود که این چهار دسته را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

  • وظایف روزمره: برخی از وظایف مانند محاسبه‌ی حقوق و دستمزد، مهارت‌های دفترداری و حسابداری هزینه‌ها باید به صورت روزانه و مرتب انجام شوند.
  • وظایف تخصصی: از وظایف تخصصی که بر عهده‌ی یک حسابدار قرار می‌گیرد،می‌توان به انواع تصمیم‌گیری‌ها، گزارش‌گیری‌ها و حسابرسی‌ها اشاره داشت.
  • وظایف تکنیکی: حسابداری که با وظایف تکنیکی شغل خود که شامل مواردی چون بودجه‌بندی‌ها و حسابداری‌های مدیریت می‌شود آشنا باشد، می‌تواند به‌خوبی همه‌ی شرایط را کنترل کند.
  • وظایف پژوهشی: همانطور که از نام این عنوان مشخص است، یک حسابدار ماهر باید توان تحلیل و بررسی موضوعات را داشته باشد؛ چرا که برای حل کردن و پاسخ دادن به بسیاری از موارد، باید بررسی‌های مفصلی انجام شود

مواردی که به عنوان چهار وظیفه‌ی اصلی یک حسابدار محسوب می‌شود، در این قسمت برای شما معرفی شد؛ توجه داشته باشید این موارد از عوامل موثر بر رشد یک حسابدار محسوب می‌شوند و اگر شما به تازگی وارد این حرفه شده‌اید، بهتر است پیش از هر چیزی این وظایف را آموزش ببینید.


ویژگی‌های یک حسابدار موفق و حرفه ­ای


  • التزام قوی به اخلاقیات: صداقت و درستکاری از جمله ویژگی­‌های ارزشمندی هستند که یک حسابدار باید از آنها برخوردار باشد. حسابدار باید بتواند خوب و بد را به­‌درستی از یکدیگر تشخیص دهد و همواره صداقت و درستکاری را سرلوحه کار حرفه‌ ای خود قرار دهد.
  • یادگیری مداوم: یک حسابدار باید از دانش بسیار قوی درمورد مبانی کار خود برخوردار باشد، اما آموزش مفاهیم اولیه حسابداری لزوماً کافی نیست. یک حسابدار باید همواره نسبت بهبه‌ روز رسانی دانش و مهارت­‌های خود کوشا باشد. با توجه به اینکه همواره تغییراتی در اصول، قوانین و مقررات رخ می‌ دهد، این تغییرات مستقیماً حرفه حسابداری را تحت تأثیر قرار می‌­دهند. یک حسابدار باید شناختی کامل از آخرین اخبار و تغییرات رخدادها در حوزه ‌های کاری خود داشته باشد. امروزه تکنولوژی نقشی انکارناپذیر و بااهمیت‌ تر از قبل در حرفه ایفا می‌ کند و یک حسابدار باید نسبت به روندهای نوظهور در حرفه خود کاملاً آگاه باشد. حسابداری که نسبت به یادگیری و آموزش حسابداری بی­‌تفاوت است، در بلندمدت نمی­‌تواند یک دارایی سودمند برای سازمان خود باشد. شرکت در آزمون حسابدار رسمی هم می‌تواند به عنوان گام بعدی حسابداران ساده شناخته شود. آزمون حسابدار رسمی نیازمند دانش بالاتر و توانایی بیشتر است که باید برای آن آمادگی کافی را داشته باشید. مزیت‌های شغلی حسابدار رسمی باعث می‌شود که بتوانید ارتقا پیدا کنید و بهتر شوید.
  • دقت بسیار بالا: عنصر دقت نقشی بسیار کلیدی در کار حسابداری ایفا می کند. به ‌عنوان مثال، اشتباه در نگارش یک رقم یا قراردادن یک ویرگول در جای نادرست ممکن است یک سازمان را با ریسک ‌های مالی بسیار مهمی مواجه کند. از این رو، یک حسابدار باید با هوش بالا همواره به جزئیات توجه نماید و دقت در انجام امور محوله را سرلوحه کار خود سازد. در دوره مدیریت ریسک، یاد می‌گیرید که چطور ریسک‌ها و موانع موجود در سیستم را کنترل کنید.
  • مهارت‌ های سازمانی: یک حسابدار روزانه با حجم انبوهی از اسناد، ارقام و داده ‌ها سر و کار دارد؛ در نتیجه، برای آنکه بتواند نسبت به کلیه جزئیات مربوط به این موارد آگاهی داشته باشد و به روشی صحیح به اطلاعات مناسب دسترسی یابد، باید از مهارت های سازمانی بسیار خوبی برخوردار باشد. گذراندن دوره‌های حسابداری مالی مختلف، به شما برای کسب مهارت‌های بیشتر کمک می‌کند.
  • پاسخگویی: یک حسابدار خوب کسی است که نتایج کار خود و هرگونه نقصانی که در عملکرد وی مشاهده شده است را بپذیرد. حسابدار خوب باید مسئولیت اشتباه خود را بپذیرد و اطمینان دهد که این اشتباه مجدداً تکرار نمی‌ شود.

اگر می خواهید به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شوید، آموزش های پارسا حساب ایرانیان را دنبال نمائید. ما برای شما برنامه ریزی داریم.


  • توانایی کار گروهی: انجام کار حسابداری و دفترداری مستلزم تلاش گروهی است. یک حسابدار برای آنکه بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد، باید تعاملی مناسب با گروه حسابداری برقرار نماید. برای دستیابی به اهداف مدنظر سازمان، حسابدار باید به راحتی بتواند مستقیماً با صاحبکار ارتباط برقرار کند و در انجام وظایف با بقیه گروه هماهنگ باشد.
  • دانش مربوط به صنعت: وجود حسابداران در طیف وسیعی از صنایع و حوزه­‌های کاری الزامی است. اگرچه وظایف اصلی حسابداران در صنایع مختلف تقریباً یکسان است، اما از حسابداران انتظار می رود تا از دانشی مناسب درباره صنعت و حوزه کاری که در آن فعالیت می‌کنند نیز برخوردار باشند. دوره‌های تخصصی حسابداری صنعتی و حسابداری پیمانکاری، برای همین منظور به وجود آمده‌اند. آگاهی از الزامات، اهداف و چگونگی انجام امور در یک صنعت مشخص، از جمله مواردی است که یک حسابدار که در آن صنعت فعالیت می‌ کند باید شناختی بالا از آنها داشته باشد.
  • قابل اعتماد بودن: یکی از خصیصه های ارزشمند یک حسابدار، قابل اعتماد بودن وی است. حسابدار با یکی از محرمانه ترین موضوعات موجود در سازمان، یعنی سلامت و وضعیت مالی سازمان سر و کار دارد. حسابدار باید به میزان کافی رازدار و قابل اعتماد باشد تا بتوان از امنیت اطلاعات محرمانه اطمینان حاصل نمود.
  • خلاقیت: یکی از ویژگی ‌های شخصی ارزشمند برای یک حسابدار که معمولاً نادیده گرفته می شود، خلاقیت است. امروزه حسابداران باید هنگام مواجهه با ارقام و اعداد بسیار خلاق باشند. آنها باید بتوانند برای حل موضوعات پیچیده و خاص، ایده ‌ها و راهکارهای جدیدی ابداع نمایند.