مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی
1- اشخاص حقیقی
دریافت کد اقتصادی برای افراد حقیقی شامل آماده کردن و تکمیل مدارک و ارسال آن به بخش مربوطه در اداره دارایی می باشد. افراد حقیقی باید برای دریافت شماره اقتصادی، دارای پروانه کسب وکار باشند. اگر تازه شروع به کار کرده اید، باید ابتدا پرونده مالیاتی در اداره دارایی تشکیل دهید. سپس مدارک که شامل درخواست کتبی فرد به همراه فتوکپی شناسنامه، سه قطعه عکس و فتوکپی پروانه کسب با مبلغ درخواستی سازمان دارایی است برای بررسی بر روی پرونده قرار میگیرد. انجام این مراحل و تکمیل مدارک و چگونگی تحویل آن به سازمان برای افراد زیادی کار دشواری است.
2- اشخاص حقوقی
اشخاص حقوقی شامل انواع شرکت هایی است که در قانون تجارت ذکر شده و شامل دریافت کد اقتصادی میشوند. طبق قانون، یکی از مدارکی که باید برای دریافت این کد آماده گردد، شامل کپی برابر اصل مدارک اعضای هیات مدیره است. تکمیل فرم مربوط به شماره اقتصادی به همراه مهر شرکت از دیگر مدارک مورد نیاز است. گواهی امضا صاحبان امضا در شرکت و اجاره نامه ای که به نام شرکت می باشد، باید ضمیمه مدارک گردد. از اساسنامه، آخرین روزنامه رسمی و اظهارنامه ها کپی برابر اصل گرفته و همراه مدارک ارسال می کنید.
از طریق آموزش های پارسا حساب ایرانیان، شما می توانید با مباحث مربوط به کد اقتصادی و ارتباط آن با مالیات آشنا شده و همچنین میتوانید پرسشهای خود را با مشاوران مالیاتی ما در پارسا حساب ایرانیان در میان بگذارید. |
چگونه کد اقتصادی بگیریم؟
هر شخصیت حقوقی که موسسه خود را ثبت کرده می تواند، برای کد اقتصادی اقدام نماید. اگر این شماره با فاصله زیاد از ثبت شرکت دریافت نگردد، محدودیت های مالی برای موسسه ایجاد خواهد کرد و بسیاری از فعالیت های تجاری این شرکت لغو میگردد. با ارسال مدارک درخواستی توسط سازمان مالیات پرونده شماره اقتصادی باز شده و بررسی های لازم برای شماره اقتصادی شرکت مورد نظر انجام خواهد شد.
مراحل دریافت کد اقتصادی جدید به صورت الکترونیکی انجام می شود. سازمان مالیات با انجام این مراحل و تخصیص شماره به شرکت ها می تواند بررسی دقیقی بر امور مالی موسسات داشته باشد. در صورت عدم دریافت این کد، تخفیف های ویژه سازمان دارایی به شرکتها تعلق نخواهد گرفت. تکمیل مدارک و دریافت کد دارای مراحل حضوری و غیر حضوری است و نیاز به صبوری و آشنایی به این مراحل دارد.
مراحل دریافت کد اقتصادی چیست؟
قبل از دریافت کد اقتصادی جدید باید ثبت نام برای شماره اقتصادی قدیمی انجام شود. بررسی مالیاتی بعد از ارسال مدارک به اداره مالیات انجام می شود. فرم مربوط به شناسایی موسسه و دفترچه مربوط به واحد اطلاعات اداره دارایی کامل می شود. علاوه بر این فرم ها کپی مدارک مانند اساسنامه شرکت ، آگهی تاسیس و مدارک شناسایی هیات مدیره نیز به فرم ها اضافه می گردد. توجه داشته باشید این مدارک ابتدا به حوزه مالیاتی ارسال و بعد از مطالعه و بررسی تصمیم نهایی توسط مسئول مربوطه گرفته خواهد شد. در نهایت مدارک تایید و ثبت میشود. در مرحله بعد فرم ها و مدارک به مرکز نظارت و سپس به اداره خدمات مالیات فرستاده میشود. در آخر کد اقتصادی برای شرکت صادر می گردد.
برای شماره اقتصادی قدیمی باید مدارک را به سازمان و بخش مربوطه ارسال نمود. این در حالی است که مراحل دریافت کد جدید به ترتیب زیر است. ابتدا وارد سایت امور مالیاتی شده و گزینه ثبت نام الکترونیکی را انتخاب میکنید. بعد از ورود به سایت پیش ثبت نام کد را با ورود اطلاعات شرکت انجام دهید. کد رهگیری پیش ثبت نام برای مودیان ارسال می شود. بعد از دریافت رمز از سازمان مالیاتی مرحله یک و دو تکرار شده و سپس وارد مرحله آپلود اطلاعات میشوید. بعد از تکمیل اطلاعات شرکت و تایید نهایی کد اقتصادی صادر می شود.
موارد ابطال کد اقتصادی
زمانی که با ثبت شرکت وارد معاملات تجاری می شوید، برای انواع فعالیت ها نیاز به کد اقتصادی خواهید داشت. در انواع فاکتورها کد اقتصادی درج شده و این مساله اهمیت وجود شماره اقتصادی را نشان می دهد. این شماره فعال باقی میماند تا اینکه موسسین شرکت فعالیت آن را مختومه اعلام کنند. اگر مراجع قانونی عدم صلاحیت شرکت را صادر نمایند، مجوز باطل شده و کد اقتصادی نیز باطل خواهد شد. از موارد مهم دیگر که موجب باطل شدن کد میشود فوت شخصی است که دارای شماره اقتصادی می باشد.
تخلفات کد اقتصادی چیست؟
شرکت ها بعد از ثبت و صدور آگهی تاسیس باید کد اقتصادی خود را دریافت کنند در صورتیکه در زمان مشخص این اقدام انجام نشود، تخلف محسوب میشود. صورتحساب و فاکتورهای شرکت ثبت شده، باید دارای شماره اقتصادی باشد و عدم ثبت این شماره تخلف به شمار می رود. ثبت این کد که در قانون تجارت وارد شده بررسی مالی شرکت ها را بسیار ساده تر نموده است.
پیامد امتناع از دریافت کد اقتصادی
دریافت و استفاده از شماره اقتصادی جزء قوانین است و اگر شرکتی خلاف این موضوع عمل کند مجرم شناخته میشود. اگر برای یک بار کد اقتصادی در فاکتور ها درج نشود و یا قوانین دیگر کد اقتصادی را رعایت نکند، باید دو برابر سود دریافتی خود در معاملات، جریمه پرداخت نماید.
امتناع از دریافت و استفاده از شماره اقتصادی برای بار دوم موجب پلمپ شرکت متخلف خواهد شد. اگر برای بار سوم تخلف ادامه پیدا کند، برای مدیران مجموعه سه تا ۶ ماه حبس در نظر گرفته می شود.
آیا مالیات به شرکتی که هنوز کد اقتصادی دریافت نکرده تعلق میگیرد؟
شرکتی که ثبت شده و کد اقتصادی دریافت نکرده در صورتی که فعالیت اقتصادی نداشته باید عدم فعالیت خود را به اداره دارایی اعلام نماید. در صورتی که شرکتی بدون کد فعالیت داشته، باید جریمه پرداخت نماید. طبق قوانین موجود با شرکت هایی که کد اقتصادی دریافت نکرده اند، برخورد خواهد شد.
آیا به شرکتی که هیچ فعالیتی ندارد و کد اقتصادی نگرفته جریمه تعلق میگیرد؟
شرکت بدون فعالیت اقتصادی باید به اداره دارایی معرفی گردد و فرم های مربوط را پر نماید. شرکت غیر فعال نیازی به دریافت کد اقتصادی ندارد و به آن جریمه ای تعلق نمیگیرد. دریافت شماره اقتصادی برای شرکت های فعال و دارای خرید و فروش الزامی است. جریمه به شرکت هایی تعلق می گیرد که با وجود فعالیت اقدام به دریافت کد اقتصادی نمی کنند.
سخن پایانی
توجه داشته باشد که در صورت ثبت شرکت باید کد اقتصادی دریافت شود در غیر این صورت جریمه های با توجه به مدت زمان تاخیر در دریافت کد برای شرکت ثبت خواهد شد. شماره اقتصادی بررسی پرونده اقتصادی شرکت ها را بسیار ساده نموده است. همچنین افرادی که قصد معامله با شرکتی را داشته باشند، باید از طریق کد اقتصادی سابقه تجاری فرد یا شرکت را بررسی نمایند. فعالیت های مهم تجاری مانند شرکت در هر نوع خرید و فروش یا حضور در مناقصه و یا مزایده ها بدون این شماره امکان پذیر نمی باشد.
دیدگاه خود را بنویسید