مقالات
محاسبه مالیات بر ارث یکی از مهمترین دغدغههای وراث پس از فوت عزیزان است. زیرا در کنار غم از دست دادن عزیز، در انجام تشریفات و مراسمات و یا حتی تهیه مایحتاج خانواده متوفی با محدودیتهایی مواجه میشوند. در این مطلب آموزش مالیات همراه ما باشید تا شما عزیزان را با تغییرات مهم قانون جدید مالیات بر ارث و جدیدترین نحوه محاسبه مالیات بر ارث آشنا نماییم.
مالیات مفهومی است که شنیدن آن ممکن است برای بسیاری افراد غیرقابل تحمل باشد. دلیل این موضوع شاید عدم فرهنگسازی مناسب در مورد مالیات و فواید آن برای جامعه باشد. بسیاری از مودیان اطلاعات زیادی در مورد تاثیر مالیات روی اقتصاد و جامعه ندارند. همچنین افزایش نرخ مالیاتها هم گاهی باعث نارضایتی مودیان میشود. همه اینها باعث دامن زدن به فرار مالیاتی در کشور میشوند. طبق آمارهای ارائه شده، سالانه چیزی در حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار میلیارد تومان فرار از پرداخت مالیات در کشور وجود دارد. به این رقم تاثیرات منفی آن روی اقتصاد کشور را هم اضافه کنید. در این مطلب قصد داریم به موضوع دور زدن مالیات توسط برخی مودیان و جرائم مالیاتی مربوطه اشاره کنیم.
هر سازمان یا شرکتی باید مالیات خود را بپردازد. مبلغ مالیات هم با توجه به میزان فعالیتها و درآمد کسبشده سازمان در یک دوره زمانی مشخص، تعیین میشود. اظهارنامه مالیاتی یکی از ابزارهای ضروری برای پرداخت مالیات است. بنابراین هر سازمانی باید با نحوه تدوین اظهارنامه و ارائه آن به سازمانهای دولتی مربوطه آشنایی داشته باشد. در غیر این صورت نمیتوان برای پرداخت بهموقع مالیات اقدام کرد. همانطور که میدانید پرداخت نکردن مالیات با جریمههای سنگینی همراه خواهد بود. به همین دلیل در این مطلب به معرفی اظهارنامه مالیاتی و روشهای تهیه و تنظیم آن میپردازیم.
آشنایی با تعریف مؤدی مالیاتی اولین قدم در ایجاد فرهنگ صحیح مالیاتی است. ایجاد فرهنگ صحیح مالیاتی موجب انجام صحیح تکالیف مالیاتی در مهلت مقرر و محاسبه و مطالبه مالیات منصفانه برای مودیان میشود؛ همچنین راه را برای استفاده از تسهیلات مالیاتی برای مؤدیان خوش حساب فراهم مینماید. از آنجا که رسالت ما در پارسا حساب، ارتقای سطح فرهنگ مالیاتی مؤدیان است، در این مطلب آموزش رایگان مالیات قصد داریم تا شما را با مودیان مالیاتی، انواع آنها و تکالیف یک مؤدی مالیاتی آشنا نماییم.
بهترین استراتژی برای تامین بودجه و درآمد زایی دولت ها، مالیاتی است که از شهروندان اخذ می شود. در حقیقت برای کشورهایی که منبع درآمد آنها فروش نفت و فرآورده های نفتی می باشد، وضع قوانین مالیاتی بهترین ابزار جایگزین برای افزایش سرمایه و همچنین فراهم سازی رفاه اجتماعی در جامعه تلقی می گردد. در همین راستا ایران نیز با وضع مالیات های مستقیم و غیر مستقیم قصد دارد عدالت اقتصادی و اجتماعی را در کشور برقرار کند. در علوم اقتصادی، واگذاری دارایی و ثروت از بخش خصوصی به بخش دولتی بر اساس قوانین از پیش تعیین شده به طور اجباری مالیات محسوب می شود. به طور کلی این مبحث یکی از داغترین مباحث اقتصادی و حقوقی میباشد و تمام کشورها قوانین ویژه ای در این باره وضع کرده اند. در ایران نیز ماده 21 قانون اساسی به این موضوع پرداخته است. در این مقاله تلاش کرده ایم که به زبان ساده، راجع بهمفهوم مالیات و انواع آن، اطلاعاتی را در احتیار شما همراهان قرار دهیم.