مقالات


پایه مالیاتی: تعریف، انواع و کارکرد

پایه مالیاتی: تعریف، انواع و کارکرد

پایه مالیاتی یکی از آیتم های مهم و درآمدزا برای دولت است. هرچقدر تعداد آن بیشتر باشد، درآمد دولت و کسب مالیات افزایش خواهد یافت. پایه مالیاتی یکی از تعاریف اساسی است که همه مودیان باید بدانند. منظور آیتم هایی هستند که ضرایب مالیاتی روی آنها اعمال شده و هزینه مالیات از روی آنها اخذ می گردند. با توجه به این تعریف در ادامه می خواهیم انواع و اهمیت آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی

هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی

در هیچ کجای قانون مالیات ها، به صراحت اشاره ای به هزینه نشده است. با این حال هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی مسئله ای است که در مورد آن، قانون مصادیقی را بیان نموده و می توانیم در این مورد اطلاعاتی به دست آوریم. این مسئله در قانون مالیات مستقیم ماده 147، چنین بیان شده است که هزینه های قابل قبول، هزینه هایی به شمار می روند که برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، مد نظر قرار می گیرند. حال باید بررسی کنیم تا دریابیم که این هزینه های چه هستند. با ما همراه شوید تا به تفصیل این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

مالیات بلاگری و فالووری در فضای مجازی

مالیات بلاگری و فالووری در فضای مجازی

همان طور که می دانید، استفاده از اینترنت در دنیای امروز با سرعت غیر قابل باوری در حال گسترش است. همین خودِ شما؛ محال است صاحب یک تلفن همراه هوشمند باشید و چند اکانت مختلف در شبکه های اجتماعی گوناگون نداشته باشید. فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و سایر شبکه های معروف پر شده اند از افرادی که در به در به دنبال یک منبع درآمد درست و حسابی می گردند.پر واضح است که با محبوب شدن یک پدیده در میان مردم، سیل جمعیت به سوی آن سرازیر می گردد. این موضوع موجب حضور افراد مختلف با هدف کسب درآمد از پدیده مذکور و بهره مندی از پتانسیل مالی آن می شود. شبکه های اجتماعی نیز چنین اند. پدید آمدند، به اوج محبوبیت رسیدند و به جایگاه اینفلوئنسرها و بلاگرهایی تبدیل شدند که از فرصت ایجاد شده برای کسب درآمد استفاده کردند.

مالیات بر حقوق و دستمزد

مالیات بر حقوق و دستمزد

مالیات بر حقوق یکی از انواع مالیاتی است که شما به عنوان حقوق بگیر شرکت، کسب‌و‌کار یا هرجایی باید آن را پرداخت کنید. این هزینه توسط کارفرما از حقوق شما کسر و به سازمان امور مالیاتی به صورت ماهانه پرداخت می‌گردد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با جدول محاسبه این مالیات و ضرایبی که به صورت پله‌ای در نظر گرفته‌ شده‌اند، آشنا شویم.

نرخ صفر مالیات

نرخ صفر مالیات

نرخ صفر مالیات در قانون به منظور حمایت از کسب و کارها در بخش خصوصی مقرر شده است. با وجود آنکه تمامی کسب و کارها باید بخشی از درآمد خود را با عنوان مالیات به کشور بپردازند، اما برخی از آنها می توانند بسته به شرایط خاص، از پرداخت مالیات معاف شوند. در واقع قانون از این نوع کسب و کارها حمایت کرده و پرداخت مالیات را برای دوره مشخصی از آنها سلب نموده است.پیش از آنکه بخواهیم به کسب و کارهایی که مشمول قانون عدم پرداخت مالیات می شوند بپردازیم، باید بررسی کنیم که منظور از مالیات با نرخ صفر چه بوده و آیا این نوع مالیات با معافیت از مالیات یکی است؟ برای این که کسب و کاری از قانون مالیات با نرخ صفر بهره مند شود، باید چه شرایطی داشته باشد؟ ما به تمامی این موارد در مقاله خواهیم پرداخت.

مالیات شرکت های زیان ده

مالیات شرکت های زیان ده

تصور کنید یک شرکت حقوقی هستید و می خواهید مالیات شرکت زیان ده خود را در طی سال مالی محاسبه کنید. زمانی که وضعیت زیان ده بودن شما رخ می دهد، بدون شک باید در اظهارنامه مالیاتی، ضرر ایجاد شده را درج نمایید. سپس سازمان امور مالیاتی متوجه می شود که شما یک شرکت زیان ده هستید. این سازمان باید برای رد یا قبول کردن ادعای شما اقدام کرده و متناسب با آن مالیات شما را تعیین کند. در این حالت ممیز با دقت و حساسیت بیشتری مسئله را به همراه تمامی مدارک ارائه شده بررسی خواهد کرد.

اشتباهات خطرناک و مهلک مالیاتی

اشتباهات خطرناک و مهلک مالیاتی

اشتباهات مالیاتی، عمدتا مربوط به ارسال اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور می شوند. اظهارنامه مالیاتی، نوعی کارنامه مالی است که صاحبان کسب و کار در هر سال کاری، آن را آماده می کنند و به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می دهند تا مالیات بر درآمد، معافیت ها و کسورات مالیاتی آن ها محاسبه شود. تمامی این اسناد به صورت الکترونیکی آماده می شوند. مودیان بایستی اسناد الکترونیکی را در وب سایت www.intamedia.ir و tax.gov.ir بارگذاری کنند. به این ترتیب، سازمان امور مالیاتی کشور با درنظر گرفتن درآمد صاحبان کسب و کارها، مالیات قابل پرداخت آن ها را محاسبه و اعلام می کند. هر گونه کوتاهی در فرآیند تهیه و ارائه اظهارنامه مالیاتی، اشتباه مالیاتی می باشد.

چیستی و اهمیت تحریر دفاتر قانونی حسابداری

چیستی و اهمیت تحریر دفاتر قانونی حسابداری

تحریر دفاتر قانونی یکی از تکالیف مهم حسابداران و مودیان مالیاتی (حقوقی یا مشاغل) است تا بتوانند نسبت به تراکنش‌ها و معاملات تجاری خود آگاهی داشته باشند. توجه کنید که ارائه دفاتر قانونی برای 2 دسته افراد یعنی صاحبین مشاغل گروه 1 و اشخاص حقوقی الزامی است. با این حال بقیه کسب‌و‌کارها و گروه‌های مشاغل برای نظم بخشیدن، استناد و پاسخ به دعاوی‌ها این دفاتر را تحریر می‌کنند. آنها وظیفه نگهداری یا ارائه (تنها در صورت عدم نیاز ممیز) دفاتر قانونی را ندارند. همچنین تنها دفاتر قانونی که از سایت ثبت شرکت‌ها پلمپ و به ما ارائه شوند، قابل رسیدگی و پذیرش ممیز هستند. تمام این مباحث در ادامه توضیح داده شده‌اند. حسابداری علمی است که می‌تواند معاملات شما را ساماندهی کرده و با ارائه یک تصویر روشن از کسب‌و‌کارتان، وضعیت مالی آن را نمایش دهد. برای این کار لازم است اقدامات مختلفی صورت گیرد. از جمله صدور صورتحساب‌ها، اسناد، ترازنامه و غیره. تحریر دفاتر قانونی  یکی از اقداماتی است که اساس گزارش‌های حسابداری برای مدیران مالی بوده و می‌تواند شما را در حساب‌و‌کتاب از اشتباهات، دعاوی‌ها و تحمل خسارات نجات دهد.

معافیت مالیاتی

معافیت مالیاتی

از مهمترین موضوعات حوزه مالیاتی، باید به معافیت مالیاتی اشاره کنیم که سالهاست توسط مشاغل و کسب و کارهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است. در اصل معافیت از پرداخت مالیات، یعنی عدم پرداخت مالیات توسط شرکت ها و کسب و کارهای شخصی که فعالیت های خاصی انجام می دهند یا درآمدهای خاصی دارند.باید به این نکته اشاره کنیم که تمامی مالیات دهندگان در اظهارنامه مالیاتی خود، استحقاق برخورداری از معافیت را دارند. اما در این میان برخی از شرکت ها وجود دارند که به صورت کلی و بسته به شرایط خاصی که دارند، نیازی نیست مالیات بپردازند. ما به تمامی این نکات در ادامه می پردازیم و پس از آشنایی با انواع مالیات ها، به مشاغلی که مشمول این قانون می شوند نیز اشاره خواهیم کرد.

سیر تا پیاز مالیات بر ارزش افزوده

سیر تا پیاز مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهمترین و پرکاربردترین ابزار‌های مالیاتی در بسیاری از کشورهاست. این مالیات که به اختصار “مالیات VAT” هم نامیده می‌شود، به معنای، مالیات بر مصرف است که به مصرف‌کننده نهایی کالا‌ها و خدمات تعلق می‌گیرد. اساساً این مالیات به مبادلات مالیاتی در سراسر زنجیره تامین محصول یا خدمات مرتبط است و به عنوان یک درآمد مهم برای دولت‌ها جهت تامین بودجه و ارائه خدمات عمومی به کار می‌رود.

پارساحساب ایرانیان
از هر کسب‌و‌کاری که باشید، تولیدی یا بازرگانی، خدماتی یا آموزشی، حقیقی یا حقوقی، خواه‌ناخواه با مالیات و مباحث مربوط به آن درگیر هستید. برای عبور از پیچیدگی‌های امور مربوط به حسابداری مالیاتی و قوانین حاکم بر آن، شما به همراهی یک تیم متخصص و حرفه‌ای نیاز دارید. موسسه حسابداری پارسا حساب ایرانیان، این افتخار را دارد که با تسلط کامل بر قوانین مالیاتی کشور، بهترین خدمات را به صاحبان کسب‌وکار ارائه دهد. تیم حسابداری مالیاتی ما همواره در کنار شما هستند تا در زمینه‌های مختلف در حوزه مالیات، شما را همراهی کنند و کم‌هزینه‌ترین مالیات را برای شما رقم بزنند.
اطلاعات بیش‌تر
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...